”Stabilitás Sport Promotion”

posted by: Kalmár Árpád
on 14 október 2013
Találatok: 17225

Sport, Önvédelmi és Életmód Klub

 

A "Stabilitas Sport" jogelődje" sportegyesületként 1990-ben alakult mintegy tíz alapító taggal.  Ez a létszám hamarosan a többszörösére emelkedett.  Az elmúlt években a harci művészetek, így a karate is rohamos fejlődésen ment keresztül. A klub vezetői, versenyzői és a klubtagok együttes munkájának köszönhetően a Stabilitás az ország egyik meghatározó klubbá nőtte ki magát, több edzéshelyszínen, közel 2-300 főnek biztosít rendszeres szabadidős és versenyszerű edzéslehetőséget.   

Edzőtermeinkben megtalálhatóak az összes korosztály számára szervezett szabadidős tanfolyamok.

A széles körű  edzéslehetőségeket számos képzett edző és szakedző  és testnevelő tanár irányításával tesszük még hatékonyabbá, amelyet színesítenek a rendszeres fakultatív programok: edzőtáborok, versenyek, tv-interjúk, fellépések, bemutatók, külföldi szakmai utazások, továbbképzések is. 

A klubban rendkívül szoros együttműködés alakult ki a szabadidő- és a versenysport között, mind sport stratégiánkban, marketing-kommunikációnkban, az utánpótlásbázis növelésében, komplex média-megjelenésünkben, mind pedig példakép állításában, a társadalom számára hasznos tulajdonságjegyek kialakításában szorosan együttműködik a két terület.

A harcművészetekben egy speciális és ideális forma alakult ki a verseny és szabadidő-sport között: a versenyzői réteg is először a szabadidősport tanfolyamokon keresztül jut el a sportág megismeréséig és a versenyzési időszakig, majd annak befejezését követően, vagy már párhuzamosan is visszatér a szabadidősport szerű rendszeres gyakorláshoz. 

Ugyanakkor a szabadidő sport oktatásban résztvevő  harcművészeknek is nyílik bepillantási lehetőségük a versenysport oldal kipróbálására, (edzőtáborok, övvizsgák, próbák, tesztek, versenyszerű helyzetek teremtése, stb.) amely egy olyan pszichés motivációs bázis fejlesztését is jelenti egyben, amely nélkülözhetetlen az élet mindennapos küzdelmeinek megvívásában, továbbá segít az élet problémáinak megértésében és megoldásában. 

Ezért a fantasztikus eredményeket elérő élversenyzők imidzsét helyesen kezelve, példaképként járhatnak elől a felnövekvő ifjúság és a sportolóink minden rétege részére.

Versenyzőink hazai és nemzetközi téren (OB-EB-VB-VK) számos dobogós helyezést értek el. 

 A klub legeredményesebb versenyzője a kétszeres Európa bajnok és Világkupa-győztes Sztankó  Rita, aki a kontinens számos országában, Ázsiában és Ausztráliában is bizonyította képességeit, valamint 1996-ban és 1997-ben Japánban, ill. a 2001. június 23-ai budapesti Kyokushin Karate Világkupán is diadalmaskodott.  

Férfi versenyzőink közül kiemelkedett Török Dániel  magyar bajnok, háromszoros EB és VB 8. helyezett versenyző  teljesítménye, amely  a  legjobb eddigi magyar eredmény. 

A világ összes kontinensén kialakítottunk egy oda-vissza alapon történő, jól működő partner-kapcsolatot, amely lehetővé tette versenyzőink, edzőink részére a rendszeres szakmai tovább-képzéseket, edzőtáborokat és versenyeket. 

Fenti program meghívásai keretében többször jártunk már a világ különböző kontinensein és a karate őshazájában, - Japánban - is. Versenyzőinkről és eseményeikről rendszeresen beszámolnak a különböző tv-csatornákban, rádiókban, az Interneten és az újságok hasábjain. 

Az elmúlt tíz év alatt több mint 100 hazai és nemzetközi eseményt szerveztünk meg a harcművész, a karate szövetség és egyéb sportszövetségek fő versenyszervezőiként,  a sportág, a támogatók és a média teljes megelégedésével (Világkupa, Európa-bajnokságok,Budapest és Magyar bajnokságok, hazai és nemzetközi edzőtáborok,szemináriumok, technikai kurzusok, szakmai konferenciák, túlélési versenyek).

 

 

A fő  sporttevékenységünk bemutatása 

A  kyokushin karatéról részletesebben… 

A kyokushin karate BUDO karate, amely művelőjének életformát ad. 

BUDO: harci művészet, BUSHIDO, a harcos útja, minden japán filozófia és történelem része. 

A BUSHIDO életvitel, viselkedési norma, amelyben a fegyelem és az erkölcsi érték bír a legnagyobb fontossággal - egyszóval a teljes elkötelezettség (ez a harcművészeteket gyakorlók életének minden területén megnyilvánul, különösen  a  társadalom,  a  munkahely,  az  iskola, az  edzőterem  és  a  család  iránt). 

A kyokushin tehát több mint sport.   Belső tartalma, filozófiája, sajátos erkölcsi értékrendje van, amelyben kiemelkedő szerepet kap a társadalomban való helytállás és a család tisztelete.  

Filozófiájának lényege:       - szellemi fegyelem, önfegyelem, testi, fizikai fegyelem,

                                             - tisztelet másokkal és önmagunkkal szemben,

                                             - a tulajdon tisztelete és tisztelet saját testünk, szervezetünk iránt,

                                              - a becsület vonzódás, közeledés ahhoz, ami helyes, vagy    

                                                közeledés egy általánosan elismert viselkedési módhoz. 

A  kyokushin harcmodora   "know-down"  rendszerű küzdelem. Célja, hogy a szabály-rendszer által megengedett  technikákkal az ellenfelet  harcképtelenné tegyük, legyőzzük 

A küzdelem kemény test-test elleni harc. Művelőitől kitartó munkát igényel, hogy a megmérettetéseken, a vizsgákon és versenyeken kellő felkészültséggel álljanak helyt a tatamin. A hosszú évek edzései során fejleszti a fegyelmet, következetességet, pontosságot, gyorsaságot, hogy a technikákat a lehető leghatékonyabban tudják alkalmazni. A rendszeres tréningek és versenyek edzetté, az élet más területein is kitartóvá teszik a karatékákat. A karatéban való elmélyülést  tanulóknál 10-kyu,  mesterszinten 10-dan-fokozatban mérik. 

A kyokushin karate Sosai Masutatsu Oyama mester által megalapított karate iskola. 

OYAMA mester l923-ban született, és már gyermekkorában elkezdte a harci művészetek gyakorlását. Először kempót tanult, majd a mai modern karate megalapítójának, Gichin Funakoshinak lett a tanítványa. Később, miután 1947-ben megnyerte az első háború utáni Japán karatebajnokságot, saját felfogása és életstílusa szerint formálta át az addigi karatét, így megalkotta a kyokushint, mely elsősorban az erőn és kitartáson alapszik. Szigorúan fegyelmezett és életszerű edzésmódszereiről, rendkívüli megpróbáltatásairól kiemelkedő töréstechnikai teljesítményeiről és a kemény küzdelmi rendszeréről lett igazán híres az egész világon, ugyanakkor szigorú  erkölcsi  téziseibenmegtalálhatók  a  család  és  az  idősebbek  tisztelete  is. 

Sosai Masutatsu OYAMA 10 danos mester célja a kyokushin karate világszervezet (IKO) megteremtésével, ennek az életmódnak és harcmodornak világviszonylatban történő elfogadtatása, és elterjesztése volt.  

A stílus népszerűsítésére OYAMA-mester a kezdetek óta látványos bemutatókat és bajnokságokat rendezett. Az egyre nagyobb népszerűségű kontinens - bajnokságok,  világbajnokságok és nemzetközi tornák megszervezésével komoly lépéseket tett afelé, hogy a kyokushin karate olimpiai sportággá váljon...

 

Sport stratégiai elemzés

A Stabilitás Sport mára az ország egyik legmeghatározóbb klubjává nőtte ki magát, amely több edzőteremben mintegy 200 fő (ovis, gyermek, felnőtt, senior) sportolónak biztosít rendszeres szabadidős és versenyszerű mozgáslehetőséget.  

 

A közönség és célcsoportjaink leírása

Mivel a karate és a kapcsolódó harcművészetek több mint sport, egy életvitel, viselkedési norma, amelyben a fegyelem és az erkölcsi érték bír a legnagyobb fontossággal, ezért elmondható, hogy nemre, korra, társadalmi helyzetre való tekintet nélkül, mindenki célcsoport, aki fogékony a teljes elkötelezettség felé.  

A harcművészetek értékrendjéből következik, hogy családos és egyedülálló személyek is megtalálják benne számításukat, hiszen belső tartalmában, filozófiájában, sajátos erkölcsi értékrendjében kiemelkedő szerepet kap a társadalomban való helytállás és a család tisztelete.  Segíti a monotonitás tűrést, az önfegyelem fejlesztését, a kitartást, ezáltal az élet bármely területén könnyebben helytállnak a harcművészet gyakorlói.   

Szemléletmód: A harcművészetek filozófiájának lényege a fegyelem, a tisztelet másokkal és önmagunkkal szemben, a tulajdon tisztelete, és tisztelet saját testünk és szervezetünk iránt, a becsülethez vonzódás, közeledés ahhoz, ami helyes, vagy közeledés egy általánosan elismert viselkedési módhoz.

E szemléletmódot elfogadó, pártoló személyek és támogatók megnyerését szeretnénk.  

 

Stabilitás Sport Promotion referenciák

Az elmúlt 20 évben több, mint 100 hazai és nemzetközi eseményt, versenyt, edzőtábort, sportnapot, konferenciát, szakmai továbbképzést, tanulmányutat szerveztünk a médiák kiemelt jelenlétével.

Klubvezető: Kalmár Árpád, kyokushin mester, többszörös hazai és nk helyezett ex versenyző

- Testnevelési Egyetem - felsőfokú szakedzői és sportmenedzser masters diploma,

- Pázmány Péter Egyetem - sport szakjogi diploma

- a Magyarországi  Harci Művészetek Össz - Szövetségének elnöke,

- a Magyar Karate Szakszövetség  főtitkár. médiabizottság vezetője

- a Nemzetközi Kyokushin Karate Szövetség médiabizottságának tagja,  

- a VOSZ sportvállalkozási szekció társelnöke

 

Eddigi legjobb versenyzőink: Versenyzőink a 90-es évektől fogva eredményesen szerepeltek a hazai és nk. szinten, EB és VB-ken kívül számos nemzet és régió nyílt bajnokságain értek el kiemelkedő helyezéseket.

Sztankó  Rita: hétszeres magyar bajnok, kétszeres Európa bajnok,kétszeres Világkupa győztes               Török Dániel:   nehézsúlyú Magyar és nemzetközi bajnok, háromszoros EB érmes, VB 8. helyezett

Zsuffa Erzsébet:                nyílt magyar és női japán bajnok

Micheller János:                többszörös OB és nk-i  helyezett, nyílt Kyokushin Európa bajnok,

Mali György:                      többszörös OB és nk-i  helyezett,

Kruliczki Adrienn:             többszörös OB és nk-i  helyezett, nyílt Kyokushin EB 3. helyezett,

Hacskó  László:                 többszörös magyar bajnok, és nemzetközi helyezett  többszörös EB 5. helyezett

Orehovszki Csaba:            többszörös nyílt magyar bajnok, Nyílt Európabajnoki 3. helyezett

Feszenko Marina:               junior Magyar és Európa-bajnok

Holl Barna                         WTKA ifjúsági full-contact Világbajnok

Niedetrkirschner Krisztián WTKA fullcontact Világbajnok

Csesznik Zoltán                  WTKA fullcontact világbajnoki bronzérmes

Csesznik Virág                   WTKA fullcontact világbajnoki ezüstérmes, Junior EB 2. helyezett

Szente Kevin                      WTKA fullcontact világbajnoki ezüstérmes

 

Általunk szervezett legkiemelkedőbb sport események, referenciák

 

Kyokushin Karate Világkupa 2001. jún 23  60 ország, 5000 néző, SAP-csarnok-Bp.

Kyokushin Karate EB 2002. jún 09.  23 ország, 3000 néző, Budapest-Körcsarnok

Kyokushin Karate EB 2006. május 26-27.  26 ország, 3000 néző, Bp-Körcsarnok 

Magyar Bajnokságok 1991–2012-ig  150–400 versenyző,   átlag 2500 néző-Budapest

Nemzetközi Fullcontact Grand Prix 2004-2005                    Budapest:   80-100 induló

Nemzetközi Edzőtáborok 1992–2005 Budapest-Csillebérc-Velence:          300-400 fő

Európai Szakmai továbbképző  konferencia - Budapest, 60 fő-                     1997-2004-2012

Hazai és Nk-i Túlélési táborok-túlélési vers.Bp-Velence-Siófok 100-200fő,1991-2013